Сглобяването на чревните бактерии се нарича чревна флора.

Сглобяването на чревните бактерии се нарича чревна флора.

„Най-силната ми препоръка е да използвам пробиотици с качествени доказателства зад тях. Но може да е трудно да се видят ползи от имунното здраве при потребителите, които като цяло са здрави. Тъй като има добра история на безопасността с пробиотици от родове като Lactobacillus и Bifidobacterium, не виждам нищо лошо в хората, които опитват продуктите да видят дали работят за тях “, съветва Сандърс. „Ако потребителите избират пробиотици в храните, те могат да видят намаляване на това, че са болни от GI или горните дихателни заболявания, а също така могат да се възползват от хранителните вещества в продукта, като калций и протеин в киселото мляко. Що се отнася до специфичните приложения при определени заболявания, като например имунопотикнати индивиди, науката се очертава, така че останете в течение. Бъдете запознати с изследването и погледнете качеството на изследванията. ”

Добри съвети за пробиотици

Не всички пробиотици са създадени равни. Различните щамове дори на един и същи вид могат да бъдат различни и може да не произвеждат едни и същи ефекти. Пробиотикът се определя от неговия род (напр. Lactobacillus), видове (напр. Rhamnosus) и обозначение на щам (често комбинация от букви или цифри). Пробиотичен щам. Който се намират пробиотиците в храни или добавки, съдържанието на пробиотика като цяло е по -важно от начина, по който се консумира. Пробиотиците, продавани като хранителни добавки или хранителни съставки, не могат законно да твърдят, че лекуват, лекуват или предотвратяват болести, но твърденията, които свързват продукта с здравето, са допустими. Изследване. Проучванията трябва да се извършват при хора и публикувани в реномирани рецензирани списания. Някои продукти нямат клинично валидирани щамове или ниво. Разкрийте използването на пробиотици с лекар и предупрежденията за странични ефекти или симптоми трябва да бъдат прегледани. Погледнете правилното количество пробиотици, които се измерват в образуващи колонии (CFU) , мярката на живите микроби в пробиотик. CFuAmount трябва да бъде същият като този, който е показано, че е ефективен в клиничните проучвания. Доказано е, че различни пробиотици са ефективни на различни нива; По този начин е невъзможно да се осигури един брой за всички пробиотици. Избийте продукт от надежден производител, който е по -вероятно да гарантира, че пробиотичният продукт има същия щам (и) и е толкова мощен през края на срока на годност, колкото това, което е било това, което е било това Използва се в клиничните проучвания. Етикетът на продукта трябва да разкрие следното: щам, cfus, дата на изтичане, предложен размер на обслужването, ползи за здравето, правилни условия за съхранение и корпоративна информация за контакт.

За да прочетете повече за здравето и диетата на червата, вижте Тези блогове:

яжте тези храни за експертни съвети за здравето на червата, за да засилите бактериалното си съдействие на червата за пробиотици

написано от Sharon Palmer, MSFS, RDN на 2 юли 2011 г.; Актуализирано на 4 май 2021 г.

Изображение: Кисело мляко на растителна основа, Шарън Палмър

блог | Хранене, здраве, уелнес изглед Коментари.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Необходимите полета са маркирани *

Запазете името, имейл и уебсайта си в този браузър за следващия път, когато коментирам

6 съвета за пълнене на чинията ви с растения за хранене Месец. Нека зимните зеленчуци блестят

Post навигация

6 съвета за пълнене на чинията ви с растения за хранене Месечна точка Земни зеленчуци блест > Сезонът на настинка и грип пристигна, като напомня, че храненето за подобряване на имунната система е гореща тенденция. Попускайки по пътеката на супермаркета, със сигурност ще забележите разнообразни хранителни продукти – от бисквитки до сокове – бедствия в имунните ползи за здравето. Всъщност вътрешните хора на хранителната промишленост смятат имунната подкрепа за нова функционална хранителна ниша. MarketWatch съобщи през март 2019 г., че глобалният пазар на пробиотици се очаква да достигне над 77 милиона долара до 2026 г., като се позовава на информираността за потребителите за предлаганите ползи за здравето, като подобрено храносмилане, по -силна имунна система, по -здрава кожа и намалени шансове за настинка и грип. According to a September 2019 issue of Nutraceuticals World, there was a 72% rise in food and drink launches featuring probiotics in 2018. They report other reasons behind consumer interest, among them are an increasingly polluted world, hard-to-kill microbes, and Пандемиите дебнат в далечината; повече стрес поради работа и семейни отговорности; и разчитането на високо преработени храни, които потенциално могат да компрометират имунната система на човек и да увеличат риска от заболяване.

с увеличаване на разходите за здравеопазване, поддържането на силна имунна система осигурява осезаема стойност за много хора. Майките винаги търсят начини да помогнат на децата си да избягват да хващат най -новата грешка. Бумерите са решени да водят активен начин на живот с напредване на възрастта, търсейки превантивни методи за поддържане на здравето си. Според доклада на тенденциите за здраве и уелнес на естествения маркетинг, хората смятат, че поддържането на добро имунно здраве е най -добрият начин за предотвратяване на болести. Увеличеният интерес към храненето на имунното здраве е добро нещо, тъй като инфекциозните заболявания са водещата причина в света за заболеваемост.

но колко много наука има, за да подкрепи ролята на пробиотиците за подобряване на имунното здраве?

Кремообразно прасково кисело мляко Parfait

Ролята на Gut в имунната функция

имунната система, защитната мрежа на организма, която отчита нахлуването на вредни вещества като бактерии, вируси и химикали и предпази се срещу развитието на развитието на рак, позволява на хората да процъфтяват в натоварен, интерактивен свят. Множество бариери предпазват от чужди нашественици, включително кожата, възпалителни реакции и специфични имунни отговори, като някои видове имунни клетки като естествени клетки убийци и макрофаги, които унищожават патогени.

Един ключов играч в имунното здраве е Червата, част от тялото, която е постоянно изложена на токсини и чужди антигени, като тези от храна и микроби. Според храненето и имунния експерт Симин Майдани, DVM, доктор на науките, директор на Центъра за изследване на човешкото хранене на Jean Mayer USDA за стареене и хранителната имунологична лаборатория в университета Tufts, „червата е най -големият имунен орган в организма, представляващ 25% на имунните клетки в организма, които осигуряват 50% от имунния отговор на организма. Има повече от 400 вида бактерии, пребиваващи в червата, и те имат симбиотични връзки с тялото ви. ”

Meydani нарича червата флора„ Забравеният орган на тялото “поради жизненоважните си, но недооценени здравни функции. „В червата ни има 100 трилиона бактерии. Сглобяването на чревните бактерии се нарича чревна флора. Те формират екосистема като цветна градина “, съобщава Харуджи Савада, бивш директор на Централния институт на Якулт в Япония. Всъщност има 10 пъти повече чревни бактерии, отколкото в тялото има човешки клетки. Хората развиват чревната си флора след раждането, а не в утробата. По този начин стомашно -чревните тракти на новородените са стерилни, но бързо стават колонизирани от микроорганизми след раждането. През първата година от живота на бебетата чревната микробиота започва да се развива, за да прилича на тази на възрастен.

Настоящата база от знания за чревната флора се разширява. „Съвсем ясно е, че микробите в тялото ви са важна част от развитието и функцията на имунната система. Микробите са развили механизмите за комуникация с имунните клетки, а телата ни комуникират с микроби “, казва доктор Мери Елън Сандърс, консултант по пробиотици за индустрията за храни и добавки. Scientists know that intestinal microbiota may aid in the maturing of immune cells and physically block the passage of pathogenic bacteria and antigenic components of foods.

Sawada explains that intestinal bacteria are separated into good (beneficial), opportunistic, and лоши категории. Полезни бактерии, като бифидобактерии или лактобацили, помагат за поддържане на здравето чрез устойчивост на лоши бактерии и вредни вещества и подпомагане на храносмилането и усвояването на хранителни вещества. Опортюнистичните бактерии като Enterobacteria се възползват от определени състояния, за да причинят заболяване. И лошите бактерии като Staphylococcus и Clostridium причиняват заболяване, тъй като те произвеждат токсини или са канцерогени.

„Факторите, влияещи върху чревната флора, включват небалансирана диета, стрес, умора, стареене, антибиотична терапия и замърсени с бактерии храни, замърсени с бактерии, хранителни храни, замърсени с бактерии, хранителни храни, замърсени с бактерии, хранителни храни, замърсени с бактерии, хранителни храни, замърсени с бактерии, хранителни храни, замърсени с бактерии, хранителни храни, замърсени с бактерии, хранителна храна , Казва Савада. „Тези състояния повишават нивата на вредните бактерии в червата.“

Лесен парфюм с кисело мляко от ягодово соево кисело мляко

Наука за пробиотици и имунно здраве

Търсене на пробиотици в подкрепа на имунното здраве не е нищо ново; Идеята съществува повече от 100 години. Основното предимство на пробиотиците е, че те помагат за възстановяване на баланса в чревната микробиота. „Пробиотиците са живи микроорганизми, които благоприятно засягат гостоприемника, като подобряват чревната флора“, казва Савада.

Научните доказателства сега се появяват, за да подкрепят допълнително ролята на пробиотиците в имунното здраве. „Има механистични проучвания, които показват, когато консумирате пробиотик, той може да взаимодейства с различни имунни клетки и да доведе до потенциално положителни промени“, казва Сандърс. Tetsuji Hori, бивш научен мениджър на Yakult USA, съобщава, че макар да има и други механизми, участващи в имунните ползи на пробиотиците, естествената клетка на убийците, лимфоцит, който функционира в отхвърлянето на туморните клетки и клетките, заразени от вируси, е от особен интерес. Той съобщава, че изследванията показват, че пробиотичната лактобацилус Casei Shirota (LCS) увеличава активността на естествените убийци.

„Нарастващ брой изследвания показват, че пробиотиците могат да помогнат на здравите субекти да останат здрави“, казва Сандърс. „Например, проучванията показват, че децата в центровете за дневни грижи не се разболяват толкова често, когато консумират пробиотици. Ако комбинирате механистичните проучвания с проучванията, показващи по -малко респираторни и GI инфекции, това предполага, че имунните ефекти са смислени. ”

Сандърс съобщава, че има няколко примера за пробиотици с научни доказателства, подкрепящи ползите за имунното здраве, включително Lactobacillus casei DN-114 001 (Danactive), Lactobacillus reuteri ATCC 55730 (Biogaia пробиотични капки), Lactobacillus rhamnosus GG (Culturelle) и LCS (Yakult). По -долу са няколко примера за проучвания, които показват имунните ползи от пробиотиците сред здравите субекти:

преглед на проучванията за пробиотични добавки от 2019 г. при здрави възрастни съобщават, че пробиотичните добавки имат положително въздействие върху няколко резултата за здравето, включително: подобряване на подобряването в Концентрация на микробиота на червата на бактерии, специфични за добавката, реакции на имунната система, консистенция на изпражненията, движение на червата и вагинална концентрация на лактобацили. 100 здрави лица на възраст 60-74 години за оценка на ефектите на консумацията на CU1 на Bacillus subtilis върху имунната стимулация и резистентността към често срещано инфекциозно заболяване. Субектите консумират или пробиотик, или плацебо за 10 дни, като се редуват на всеки 18 дни четири пъти общо за четири месеца. Консумацията на пробиотика значително повишава имунния отговор в сравнение с плацебо. Изследователите изследват влиянието на пребиотиците, пробиотиците и синбиотиците върху здравето и лигавицата и имунната функция чрез промяна на състава на микробиотата на червата в проучване в британския журнал за хранене през юни 2014 г. И тримата бяха дадени на здрави възрастни на възраст 25-65 години за 21 дни. Пробиотикът значително се увеличава в червата и намалява възпалителните секрети в кръвните култури и съдържанието на слюнката. Най -ниската употреба на болкоуспокояващи е съобщена през симбиотичния период. Проучване през декември 2013 г. Европейско списание за хранене, отчетено за ползите за здравето на пробиотиците чрез модулиране на имунната функция. Тридесет здрави доброволци участваха в рандомизирано, плацебо-контролирано, едно сляпо кросоувър проучване. Те пиеха или пробиотична напитка, или в обезмаслено мляко всеки ден в продължение на четири седмици, последвано от четири седмици почивка, а след това направиха обратното още четири седмици. Пиенето на пробиотичната напитка се свързва с повишена активността на антитуморните клетки и има тенденция да произвежда по-противовъзпалителен профил при възрастни хора. да се вземат предвид при лечението на специални условия или групи хора. Например, Koji Nomoto, доктор на науките, главен изследовател на Централния институт на Якулт, съобщава за ефектите от предоперативното орално приложение на синбиотици (пребиотици и пробиотици) при пациенти с жлъчен рак, които са били подложени на високорисков хепатобилиарната резекция. Проучването установи, че предоперативното орално приложение на синбиотиците засилва имунните отговори, намалява системните следоперативни възпалителни реакции и подобрена чревна микробна среда. Подобни ползи могат да намалят следоперативните инфекциозни усложнения след хепатобилиарна резекция за рак на жлъчните пътища.

Препоръките на долната линия

само защото науката предполага, че пробиотиците могат да подкрепят имунното здраве, не означава всеки продукт на Пазарът предлага същите предимства. „Важно е да запомните, че пробиотичните ползи са специфични за щама, специфични за дозата и може би дори специфични за матрицата. Например, пробиотиците в капсулите могат да имат различни ефекти от пробиотиците в киселото мляко. Не забравяйте също, че не всички продукти на пазара, наречени „пробиотик“ имат солидна наука, които ги подкрепят “, подчертава Sanders.

Всъщност има десетки пробиотични продукти и те са се преместили отвъд ферментиралите млечни продукти като такива като кисело мляко и кефир; Днес хранителните добавки и продукти като замразено кисело мляко, зърнени храни, сок и бисквитки твърдят, че съдържат пробиотици. За да усложнят въпросите, потребителите лесно се объркват от пробиотиците. Тази сложна концепция включва добри и лоши бактерии, както и направо от източника множество сложни научни термини за имунната система. И дали определен пробиотичен продукт съдържа адекватни количества ефикасни пробиотични щамове е друг въпрос.

„Най-силната ми препоръка е да използвам пробиотици с качествени доказателства зад тях. Но може да е трудно да се видят ползи от имунното здраве при потребителите, които като цяло са здрави. Тъй като има добра история на безопасността с пробиотици от родове като Lactobacillus и Bifidobacterium, не виждам нищо лошо в хората, които опитват продуктите да видят дали работят за тях “, съветва Сандърс. „Ако потребителите избират пробиотици в храните, те могат да видят намаляване на това, че са болни от GI или горните дихателни заболявания, а също така могат да се възползват от хранителните вещества в продукта, като калций и протеин в киселото мляко.

enamad enamad